Casa de Vinuri Lion Gri

De ce Moldova este noua destinație a vinului?

Industria vinului reprezintă 7% din exporturile Moldovei şi are aproximativ 200.000 de angajaţi dintr-o populaţie de 3,5 milioane de persoane.

Lucrurile nu au stat aşa în trecut. În trecut, Moldova furniza aproape 70% din necesarul Uniunii Sovietice. După mai multe embargouri impuse de ruşi, accentul a început să fie pus pe calitatea vinului şi un prim pas în diversificarea destinaţiilor de export pentru favorizarea pieţelor UE a fost modernizarea procesului de producţie a vinului.

Cultivarea viţei de vie pe teritoriul Republicii Moldova are o istorie indelungata. Suprafaţa cultivată se extinde pe aproximativ 112000ha şi este repartizată în patru regiuni: Valul lui Traian, Ștefan Vodă, Codru şi Bălți. Republica Moldova beneficiază de o climă excelentă şi este situată la aceeaşi latitudine cu unele dintre cele mai faimoase regiuni viticole franţuzeşti, motiv pentru care soiurile originare din Franţa se comportă foarte bine local.

Compania Lion-Gri a fost fondată în 1997. Cu o experienta de peste 22 de ani, compania privata LION-GRI  este una dintre primele companii moldoveneşti care ofera o selectie variată de vinuri: vinuri de marca, vinuri de colecţie, vinuri organice, spumante de colecţie clasice, spumante tradiţionale, brandy, divinuri, vinuri de categorie vermut, ice wines.

Podgoria LION-GRI se intinde pe dealurile insorite ale Moldovei (peste 1800 ha), în cele mai favorabile zone pentru cultivarea strugurilor. Sunt cultivate cu traditie si pricepere soiuri de elită -  Merlot, Pinot Franc, Chardonnay, Sauvignon, Pinot Gris, precum şi celor uitate, dar totuşi preţuite – Malbec, Game Freot, Saperavi. Butaşii sunt procuraţi de la renumiţii producătorii: «Weis» din Germania, „Guillaume” din Franţa, «Rauschedo» din Italia. 

Recunoasterea internationala a calitatii vinurilor Lion-Gri:

Vinurile companiei Lion-Gri sunt incluse în catalogul francez cunoscut în toată lumea «1000 de vinuri cele mai bune din lume»: vinul alb sec  Sauvignon Blanc,menţionat cu medalia de argint «Vinalies d’Argent», precum şi vinul spumant alb brut «Lion-Gri», care anterior a fost decorat cu medalia de bronz la concursul «International Wine and Spirit Competition» în Londra.

Vinurile Lion-Gri ajung din Republica Moldova in 23 tari ale lumii, printre care Rusia, Ukraina, Belarus, Kazakhstan, Kirghizia, Polonia, Cehia, Grecia, Danemarka, Lituania, Turcia, Italia, Franţa, Elveţia, Belgia, Olanda, SUA, Japonia, Korea, Taiwani, China, Mexic ...

SELECT WINE DISTRIBUTION-distribuitor al vinurilor Lion-Gri va aduce experienta vinului.

SELECT WINE DISTRIBUTION-Fine Taste